Сръбски футболни фенове на Цървена звезда вилняха в Слънчев бряг, нападнаха полицаи и граждани,съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас. Двамата полицаи са пострадали, когато са отишли на мястото с велосипеди. Нанесени са им множество порезни рани. На помощ на полицейските служители са се включили и хора -като трима от тях също са пострадали. Когато напрежението ескалира към мястото се отправят още полицейски служители. Резултатът-задържани са 45 сръбски граждани. Започнали са две досъдебни производства, иззети са видеокамери от района на инцидента.

Слънчев Бряг, Несебър

Очевидци на мелето разказаха, че сръбските фенове налитали на бой на всеки срещнат по алеята, а когато пристига полицейски екип извикан от служители на съседните заведения, те нападат и полицаите.Мартин и Лъчезар работят в съседно заведение и първи се притичат на помощ на полицейският екип.

Лъчезар: "Започнаха да се бият с полицаите, след което аз и моя приятел Мартин се притекохме на помощ."

Мартин: "И скачаха на абсолютно всички хора на бой. Работим тука и се подкрепихме един друг."

Лъчезар: "Един от сърбите излезе и удари полицая със тупаница, след което другия удари с палка в главата полицая и полицая изведи пистолета и стреля два пъти във въздуха и те почнаха да бягат."

Втора група от сръбските футболни фенове снощи са потрошили и фоайето на хотел в комплекса и са нанесли побой и са повредили с удари колата на таксиметров шофьор. Очаква се утре прокуратурата да повдигне обвинения на задържаните.