НОВИНИ

Сръбските адвокати спират работа за една седмица в памет на убития Огнянович

Адвокатите в Сърбия от утре спират напълно работа за една седмица заради убийството на техния колега, известния адвокат по наказателно право Драгослав Миша Огнянович. Той беше застрелян снощи на прага на дома си в квартал Нови Белград. 26-годишният син на адвоката, който е бил до него, е ранен в ръката.

bnt avatar logo
от БТА
14:31, 29.07.2018
Чете се за: 00:42 мин.
По света
сръбските адвокати спират работа една седмица памет убития огнянович

С решението си да спрат работа адвокатите искат да изпратят ясно послание за единство на професията и да изразят твърда решимост да не се примиряват с такива случаи, съобщи адвокатската камара.

Оттам обявиха и че отпускат парична награда за гражданите, които дадат на прокуратурата достоверна информация, която да доведе до повдигане на обвинение против извършителите и поръчителите на убийството.

Огнянович беше част от юридическия екип, защитавал бившия югославски президент Слободан Милошевич в Международния трибунал за бивша Югославия в Хага.

;

Сръбски медии отбелязват, че той е защитавал много клиенти, извършили тежки престъпления, а в последните години представляваше един от водачите на престъпен клан, Лука Бойович, който в Сърбия беше оправдан по всички обвинения, а в Испания излежава присъда за неразрешено притежание на арсенал оръжия.

Представлявал е и майката на Лука Бойович, която миналата година беше задържана в Черна гора, както и Джордже Прелич, един от водачите на футболния клуб "Партизан", осъден за убийството на френски гражданин от футболни хулигани след мач в Белград.

В. "Блиц" съобщава, че в последните няколко месеца в Белград са убити няколко приятели на Бойович. По сведения на вестника това е свързано с войната между престъпни кланове, занимаващи се с разпространение на наркотици. Допуска се, че адвокатът може да е станал жертва на такава конфронтация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 НАСА празнува 60-годишен юбилей
НАСА празнува 60-годишен юбилей
Планински спасители помогнаха на пострадал турист в Рила
Планински спасители помогнаха на пострадал турист в Рила