НОВИНИ

Средната сметка за парно и топла вода е 455 лева за изминалия сезон

Това показват данните на най-големия топлинен счетоводител у нас. Нова тенденция, която се забелязва през тази година, е увеличение на потреблението на топла вода.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
21:39, 13.07.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

17% от абонатите на парно няма нито да доплащат, нито да връщат пари на топлофикация. На всички останали обаче сметките не са точни.

Милена Стоянова, изп. директор на фирма за топлинно счетоводство: Този отоплителен сезон беше с около 15 дни по-кратък като дни с отопление и с около градус по официални данни по топъл. Цената на топлинната енергия също беше доста по-ниска, така че сезонът е благоприятел ако мога така да кажа за нашите клиенти.
Боряна Колева, изп. директор на фирма за топлинно счетоводство: Леко повишение в някои сгради на потреблението на топла вода. Топлата вода е част от сметката за отопление и тя представлява за някои хора голяма част от тази сметка. Може би това се дължи на промоциите в някои градове или на това, че миналата година имаше промяна в наредбата.

Въпреки по-изгодния с около 20% отоплителен сезон, нивото на жалбите се запазва, отчитат от Комисията за енергийно и водно регулиране. Най-много хората от началото на годината до края на юни се оплакват от топлинното счетоводство, изравнителните си сметки, нормативната уредба и качеството на услугите.

Елизабет Павлова, говорител на Топлофикация София: Очакваме през август да влезне основната вълна от изравнителни сметки, които ще влезнат в базата данни на топлофикация.

Крайният срок за обжалване на изравнителните сметки тази година е 5 октомври.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават се кражбите сред чужди туристи
Увеличават се кражбите сред чужди туристи
Жители на Драгалевци протестираха заради липса на канализация
Жители на "Драгалевци" протестираха заради липса на канализация