НОВИНИ

Среднощен екшън с курсанти от Академията на МВР

Дисциплинарна проверка е образувана срещу трима курсанти в Академията на МВР, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

bnt avatar logo
от БНТ
15:38, 02.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

На 1 март към 3.00 часа в дежурната част на столичната дирекция на вътрешните работи е получен сигнал за нарушаване на нощната тишина в района на бул. "Цариградско шосе“- чули се няколко изстрела. В резултат на предприетите бързи оперативни и заградителни действия, служители на СДВР локализирали автомобил в района на бул. „Тодор Александров“ и „Димитър Петков“ и го спрели за проверка. В хода на проведените действия е установено, че в колата пътували трима младежи, курсанти в Академията на МВР, видимо употребили алкохол. По първоначални данни двама от тях са произвели изстрел във въздуха с оръжие. Шофирал е техен познат, който според резултата на дрегера, не е употребил алкохол. Тримата курсанти били отведени в столичното Трето РУ, където са им снети обяснения. На базата на изготвена докладна записка до ректора на Академията на МВР, срещу тримата е образувана дисциплинарна проверка.

По-рано в парламента вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира случая с думите:

От вчера има и драстичен случай с курсанти, които са си позволили нещо, което хора от "кръга с бухалките" рядко си позволяват.

Тя обясни и мотивите си да поиска оставката на ректора на Академията на МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди се простиха с Ваньо Танов
Хиляди се простиха с Ваньо Танов
Мощно земетресение разлюля Индонезия
Мощно земетресение разлюля Индонезия