Командващият българските военноморски сили контраадмирал Митко Петев се срещна с командващия Шести американски флот вицеадмирал Лиса Франкети. На нейния професионализъм и лидерски умения е поверено управлението на флота в нелек за международното сътрудничество в Черноморския регион момент. Двамата обсъдиха сътрудничеството на двете военни флотилии.

Лиса Франкети за първи път е в България в качеството си на един от най-високопоставените военни в американската армия. Твърди, че тайната на нейната бляскава кариера е в умението й да се учи и да работи в екип.

Лиса Франкети: Моето тайно оръжие са моите моряци. Също както и контраадмирал Петев, през годините аз имах възможността да работя с превъзходни военни моряци, от които се учех. Другата тайна е да обичаш работата си и да я вършиш със страст и ентусиазъм.

Синхронизирането на работата и сближаването на съставите на двата флота са от решаващо значение, признаха командващите на българските военноморски сили и на Шести американски флот.

Затова веднага след протоколната си среща се отправиха в открито море на съвместно военно учение. В него освен американския военен разрушител, пребиваващ в Черно море, за първи участват и четирите високоскоростни лодки, получени от нашите военноморски сили като подарък от американския флот.

Военноморският флот получи 4 нови високоскоростни лодки от САЩ

Военноморският флот получи 4 нови високоскоростни лодки от САЩ

Четири нови бързоходни моторни лодки получи днес военноморският ни флот. Плавателните съдове на стойност 2 млн. долара са дарени от САЩ. 14 наши военн...