НОВИНИ

Среща при премиера заради покушението срещу данъчен служител

На среща при премиера заради покушението срещу данъчен служител се събраха ръководството на НАП, вътрешният и финансовият министър и главният прокурор.

bnt avatar logo
от БНТ
11:56, 21.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Всички присъствали на срещата не оставиха съмнение, че служителят си е вършел съвестно работата, което прави посегателството нагло.

Това е посегателство срещу държавността, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

Владислав Горанов, министър на финансите: Разглеждаме това посегателство не като посегателство срещу една конкретна личност или конкретен държавен служител, а като изстрел срещу държавата и държавността. И няма да останем безрезервни към едно подобно деяние. Получихме уверение от колегите от "Митници" и специално от НАП, че добрите резултати от тази година ще продължат и през следващата. И че начинът, по който работим досега, ще продължи, независимо от наглото посегателство срещу държавен орган.
Сотир Цацаров, главен прокурор: Това посегателство не е посегателство лично спрямо него. Очевидно е, че със своите служебни задължения той го е предизвикал, с изпълнението им по начина, по който е предписано от закона. То обаче е зловещ сигнал към всички негови колеги и въобще към всички, които работят за държавата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредният пожар на сметището в Шишманци е овладян
Поредният пожар на сметището в Шишманци е овладян
Напрежение в Момчилград след убийството на 7-годишно момиче
Напрежение в Момчилград след убийството на 7-годишно момиче