НОВИНИ

Тече подготовката за срещата на върха между САЩ и Северна Корея

Продължава подготовката на срещата на върха между Съединените щати и Северна Корея. След разговор със заместник-председателя на Корейската трудова партия, американският президент заяви, че на 12 юни ще се срещне с Ким Чен-ун. Доналд Тръмп определи разговора със севернокорейския пратеник като „много добър".

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
08:19, 02.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Ким Йон-чхол - бившият шеф на севернокорейското военно разузнаване, генералът, който е в черния списък на Съединените щати и един от най-доверените хора на севернокорейския лидер влезе в Белия дом. Срещата му с американския президент продължи повече от предвиденото, около два часа. Ким Йон-чхол предаде на Доналд Тръмп писмо от Ким Чен-ун.

Какво е посланието на севернокорейския лидер засега не е известно. Според американския президент, Ким Чен-ун наистина възнамерява да се откаже от ядрената си военна програма.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Това е процес. На 12 юни няма да подписваме. Това е началото на процес и ще отнеме време.

Сдържани усмивки и сдържано сбогуване. Веднага след разговора Доналд Тръмп заяви, че писмото от Ким Чен-ун е "много хубаво". Но после призна, че до тръгването на Ким Йон-чхол не е знаел какво е написал севернокорейския лидер.

По-късно от Белия дом съобщиха, че американският президент вече е информиран за съдържанието на писмото. Без да дават подробности за написаното.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Новият испански премиер Педро Санчес полага клетва
​Новият испански премиер Педро Санчес полага клетва
Почит към героите: Отбелязваме 142 години от гибелта на Христо Ботев
Почит към героите: Отбелязваме 142 години от гибелта на Христо Ботев