НОВИНИ

Срещата за Сирия завърши без резултат

Поредните преговори за Сирия завършиха без конкретен резултат. Примирие не беше договорено. Всички страни са съгласни, че сирийците трябва сами да решат бъдещето си чрез диалог, а Сирия да остане светска държава. Разговорите се проведоха в швейцарския град Лозана, но на тях не присъства европейски представител. За днес в Лондон са планирани разговори между американския държавен секретар Джон Кери и първите дипломати на Великобритания, Франция и Германия.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
08:08, 16.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Преговорите за Сирия продължиха едва 4 часа в луксозен хотел на женевското езеро. Примирие не беше договорено, но представителите на Русия и Съединените щати обсъдиха нови идеи как да се стигне до спиране на огъня. Това каза американският държавен секретар Джон Кери, който уточни, че не може да дава подробности, за да не предизвика спекулации.

Дипломатическите усилия продължават, но разногласията си остават. Срещата в Лозана завърши без общо изявление. Според западен дипломат, тя изглеждала зле подготвена и неясна в целите си.

Сирийските правителствени сили, подкрепени от Русия продължават офанзивата за превземане на Алепо, където близо 300 000 души са в обсада. За пострадалите се грижат доброволци.

"Много мощна ракета падна в квартал Халания. Има затрупани хора и търсенето продължава", споделя доброволец.

Западът обвинява Москва, че бомбардира цивилни, Русия отрича. На фона на обтегнатите отношения, руският самолетоносач "Адмирал Кузнецов" и крайцерът "Петър Велики" отплаваха от северните си бази към Средиземно море за провеждането на изпитания. Британските военноморски сили са в повишена готовност и ще следят преминаването на руските съдове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иракската армия се готви за мощна офанзива за освобождаването на град Мосул
Иракската армия се готви за мощна офанзива за освобождаването на град Мосул
Между 700 и 1200 лева ще ни струва отоплението тази зима
Между 700 и 1200 лева ще ни струва отоплението тази зима