НОВИНИ

​Срив в системата на турските митници: Кошмарен трафик на ГКПП "Капъкуле"

Срив на компютърната информационна система на турските митници усложни трафика на ГКПП „Капъкуле“ към входа за Турция. С усложнената обстановка на място се запозна и дипломатически служител от ГК-Одрин днес по обяд, съобщиха от МВнР. Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като са напълно блокирани на вход към Турция, както турският, така и българският пункт.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:42, 26.04.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
​срив системата турските митници кошмарен трафик гкпп капъкуле

При проведените срещи със служители на ГК-Одрин и българските гранични власти, турските гранични и митнически органи са заявили, че предприемат необходимите мерки за отстраняване на срива. Създадена е организация, включително като е увеличен значително и личният състав, с цел да поемат натрупаните опашки и повишения трафик през празничните за България дни. Отворени са всички трасета на влизане в страната за леки автомобили и 3 трасета за автобуси. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно, като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на телефон: 0090 284 214 06 17. Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140; Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция в Анкара: Заловиха ръкописи от времето на Османската империя
Акция в Анкара: Заловиха ръкописи от времето на Османската империя
Безплатни беседи Археология за всеки всяка събота в Пловдив
Безплатни беседи "Археология за всеки" всяка събота в Пловдив