Очаква се да бъде избран новият временен директор на НИМХ в 9:30 ч. в Министерството на образованието. Ще се подпише и споразумението за раздялата между НИМХ и БАН. Институтът предлагат две кандидатури - на проф. Брънзов и проф. Пламен Нинов. Костадин Ганев е издигнатата от БАН кандидатура за временен директор на НИМХ.

Днес изтича крайният срок, който синоптиците, недоволни от финансирането на работата им в рамките на БАН, дадоха за назначаване на ръководство на Института.

Синоптиците казаха, че без ръководство нямат графици, не се плаща токът и може да им спрат комуникациите, което ще попречи на работата им и няма да има достъп до интернет страницата на Института.

Те не са съгласни с кандидатурата на БАН за временен директор. А от новото ръководство очакват да подходи с разбиране и уважение към работата им и да осигури да нормална работа до края на годината, понеже влизаме в тежкия есенно-зимен период с лошо време.

Ще има ли прогноза за времето?

Ще има ли прогноза за времето?

Днес изтича крайният срок, който синоптиците, недоволни от финансирането на работата им в рамките на БАН, дадоха за назначаване на ръководство на Инст...