НОВИНИ

Срутище затвори едната лента на пътя за Рилския манастир

Срутище затвори едната лента на пътя Рила - Рилски манастир. Късно снощи се е срутила скална маса, затворена и сигнализирана е лентата Рилски-манастир - град Рила. Новото срутище при 28-и километър е малко след голямото от миналата година, преди разклона за Илиина река и местността "Бричибор".

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:14, 12.05.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
срутище затвори едната лента пътя рилския манастир

Мястото не е сигнализирано както трябва. Пред срутилите се камъни, върху асфалта е поставена табела за промяна посоката на движение и толкова. Днес падналите камъни ще бъдат почистени. Основно рехабилитирания път за Светата Рилска обител бе готов в края на миналата година.

Новото свлачище-срутище е на 50 метра след голямото, което падна през ноември миналата година. За да бъде овладяно, се наложи издигане с още 2 метра на подпорна стена. По проект тук стените са декоративни и с височина 40 см. Те по никакъв начин не могат да спрат падащите камъни.

Вече година и половина пътят от Рилски манастир за Кирилова поляна е пропаднал, след като през декември 2015 г. се срути подпорната каменна стена, а движението се извършва в останалата половина от широкия едва 2.50 метра път. Въпреки воплите на игумена на Рилски манастир, пари за укрепването на пътя няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слабо земетресение край Девин
Слабо земетресение край Девин
Норвежец издаде стихосбирка от изказвания на Доналд Тръмп
Норвежец издаде "стихосбирка" от изказвания на Доналд Тръмп