НОВИНИ

Със „Среща в парка“ София се подготвя за Деня на бежанците

По повод предстоящия Световен ден на бежанеца, в София се проведе инициативата Среща в парка. На нея всеки можеше да се докосне до културата на страните от Близкия изток, от които идват бежанците, търсещи закрила в България. Идеята е да се покаже, че те са като всички нас и трябва да сме солидарни с тях.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
19:21, 16.06.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

На празника в парка Заимов дойдоха много столичани и бежанци, настанени в трите лагера край София. Те показаха танци от Изтока, изпълниха мелодии от своите страни и сготвиха вкусни арабски ястия. Така всеки можеше да разбере повече за източната култура.

Самина (Пакистан): В България заедно с детето ми се чуствам чудесно. А днешният празник ме вдъхнови и с удоволствие правя рисунки с къна, които са много популярни в Пакистан.
Кристина Палазова, гр. София: Решихме да се позабавляваме, а и да покажем на нашите деца, че е добре да приемем тези хора защото те страдат. А и да се обединим по някакъв начин, защото всички сме хора.

Събитието се организира от Върховния комисариат на ООН за бежанците с подкрепата на Столична община и е едно чудесно доказателство,че никак не е трудно да се сближим и да осъзнаем колко много си приличаме, независимо от това откъде идваме.

По данни на ООН над 65 млн. души по света са били принудени да напуснат домовете си заради конфликти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Атина продължиха протестите и дебатите по вота на недоверие към премиера
В Атина продължиха протестите и дебатите по вота на недоверие към премиера
Такси блъсна група хора в центъра на Москва
Такси блъсна група хора в центъра на Москва