В Стамболийски съседи зазидaха прозорците на своите комшии при строеж на гараж. Повече за казуса, който не намира решение вече няколко години, вижте в репортажа на Антоанета Чакандракова.

От няколко дни в къщата на 75-годишната Димитрийка Дочева светлина и въздух не влизат. Прозорците ѝ, които гледат в двора на съседите, са зазидани с двуметрова ограда.

Съседите обаче имат всички нужни документи за оградата, която са издигнали. Строежът е в техния имот и разрешение за него е издадено от община Стамболийски.

Семейство Учкови твърдят, че имотът на съседите им е незаконен, а възрастната жена има друга къща, в която да живее. Те са предложили да помогнат прозорците да бъдат преместени на друга стена.

Според община Стамболийски къщата на Иван Дочев е незаконна, защото не попада в кадастралния план на града.

Арх. Румяна Николова - архитект в община Стамболийски: Прозорците на тази незаконна къща гледат в двора на чужд имот, без да имат това законово основание.

Иван Дочев обаче твърди, че някой е подправил кадастъра и затова води дело, което вече е във Върховния административен съд. Обжалва и решение на Строителния контрол, че къщата трябва да се събори. В противен случай трябва да строи дома си наново, този път без прозорци, които гледат към двора на съседите.