Министър-председателят на Албания Еди Рама съобщи, че съседните на страната държави, ЕС и САЩ са предложили помощ за справяне с последиците от силните земетресения тази нощ. Той допълни, че е разговарял с премиерите на Италия, Гърция и Турция, както и с представители на посолствата на ЕС и САЩ в Тирана.

© БГНЕС

От Косово е изпратен екип за спешни ситуации, който да помогне при спасителните акции.

Черна гора и Сърбия също са изпратили свои спасителни екипи в страната.

На днешното си заседание министерският съвет на Северна Македония ще обсъди като първа точка от дневния ред възможностите да окаже помощ на Албания.

Междувременно от региона на Охрид и Струга за Албания вече са отпътували спасителни екипи, сред които има и лекари, за да окажат помощ на властите.

Най-малко шест души загинаха при земетресението в Албания

Най-малко шест души загинаха при земетресението в Албания

Силно земетресение в Албания отне живота на най-малко шестима души. Десетки са ранени. Трусът, с магнитуд от 6,4 по Рихтер, нанесе много щети и разруш...

Премиерът Зоран Заев обяви, че много фирми от района на Охрид, Струга и Кичево, които работят по изграждането на пътищата, ще изпратят строителна механизация за разчистване на разрушенията.

От община Скопие за Дуръс е изпратен екип с термални дронове, които да помагат при издирването на затрупани под руините хора.

Турция изпраща три автомобила с екипи от Министерството на здравеопазването и един самолет на Генералния щаб, които да помогнат при акциите по издирване и спасяване на пострадалите от земетресенията в Албания.

По разпореждане на министър-председателя Гърция спешно ще предостави помощ на Албания за справяне с последствията от земетресенията.

Не се очаква вторични трусове да бъдат усетени в България

Не се очаква вторични трусове да бъдат усетени в България

Земетресението тази сутрин беше усетено и в България. Най-осезаемо по високите етажи на сградите в София, Перник, Благоевград и Кюстендил. Тереза Став...