НОВИНИ

Съседите на Албания изпратиха помощ след земетресението

Министър-председателят на Албания Еди Рама съобщи, че съседните на страната държави, ЕС и САЩ са предложили помощ за справяне с последиците от силните земетресения тази нощ. Той допълни, че е разговарял с премиерите на Италия, Гърция и Турция, както и с представители на посолствата на ЕС и САЩ в Тирана.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:19, 26.11.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света
съседите албания изпратиха помощ земетресението

От Косово е изпратен екип за спешни ситуации, който да помогне при спасителните акции.

Черна гора и Сърбия също са изпратили свои спасителни екипи в страната.

На днешното си заседание министерският съвет на Северна Македония ще обсъди като първа точка от дневния ред възможностите да окаже помощ на Албания.

Междувременно от региона на Охрид и Струга за Албания вече са отпътували спасителни екипи, сред които има и лекари, за да окажат помощ на властите.

;

Премиерът Зоран Заев обяви, че много фирми от района на Охрид, Струга и Кичево, които работят по изграждането на пътищата, ще изпратят строителна механизация за разчистване на разрушенията.

От община Скопие за Дуръс е изпратен екип с термални дронове, които да помагат при издирването на затрупани под руините хора.

Турция изпраща три автомобила с екипи от Министерството на здравеопазването и един самолет на Генералния щаб, които да помогнат при акциите по издирване и спасяване на пострадалите от земетресенията в Албания.

По разпореждане на министър-председателя Гърция спешно ще предостави помощ на Албания за справяне с последствията от земетресенията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвета Караянчева изпрати съболезнования на председателя на албанския парламент
Цвета Караянчева изпрати съболезнования на председателя на албанския парламент
Корнелия Нинова: Вярвам в невинността на Елена Йончева
Корнелия Нинова: Вярвам в невинността на Елена Йончева