НОВИНИ

Състезание по интелигентност в Математическата гимназия

В състезание по интелигентност се включиха ученици от русенската математическа гимназия “Баба Тонка”. Те го нарекоха “Коледен МГ куиз”, а идеята е на Ивелин Николов – бивш възпитаник на училището. Специален гост на викторината беше популярният водещ на предаването “Минута е много” Петър Вучков.

bnt avatar logo
от Венета Николова
18:49, 21.12.2015
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

11 отбора с по пет състезатели от 10 до 12 клас отговаряха на въпроси от различни области за определено време. Играта премина в три кръга. Десетокласникът Димитър Томов от отбор “Минута е много” разказа, че не са се подготвяли специално за този формат, но с желание са приели предизвикателството да участват в него.

“Със сигурност е интересно и забавно и ако е състезание по интелигентност, то тества общата култура и доколко човек може да прави логични разсъждения в момента, което е доста важно умение в живота”, каза Димитър Томов.

По думите на Петър Вучков, който в продължение на 33 години беше водещ на състезанието по БНТ “Минута е много”, в подобни състезания няма губещи.

“Тази форма е великолепна, че човек без да иска и да влага особено труд, научава много неща. Това е в името на негово величество зрителя, негово величество ученика”, добави Петър Вучков.

Амбицията на ръководството на гимназията и на организаторите от Фонд “Математика за бъдещето” е това състезание да стане традиция и да се популяризира и в други русенски училища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лечение на сънна апнея
Лечение на сънна апнея
Жителите на Овча купел призоваха МВР да реагира срещу нелегалните бежанци
Жителите на "Овча купел" призоваха МВР да реагира срещу нелегалните бежанци