Това сподели самият Димитър Върбанов пред БНТ. Той разказа за събитията, довели до физическото насилие върху него и оператора му.

Състоянието на журналиста е добро, макар че все още усеща известни болки, сподели пред БНТ Димитър Върбанов. Изследванията са показали, че сериозни травми няма, допълни той.

Димитър Върбанов, журналист от „Господари на ефира“: С моите оператори отидохме във въпросния склад, където знаем, че се съхраняват стоки с изтекъл срок на годност. След няколко проверки, които правиха полицията и агенцията по храните, той продължава да работи и тези храни отново се продават в търговската мрежа. Искахме да питаме управителя на склада Иван Иванов дали е над закона и тогава последва агресия спрямо мен и оператора.

Операторът е бил изблъскан, а Димитър Върбанов е бил заключен в склада, където той е продължил да снима с телефона си. След това е бил „изхвърлен“, вследствие на което е получил травмите си. Той благодари на премиера Борисов за реакцията му и изрази надеждата си казусът със склада за храни да бъде разрешен.

Нападнаха и пребиха репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов

Нападнаха и пребиха репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов

Репортерът на предаването "Господари на ефира" Димитър Върбанов е бил нападнат и пребит, докато е снимал продължение на разследване свързано със склад...