НОВИНИ

Няма промяна в състоянието на пострадалите след катастрофата край село Микре

Почти няма промяна в състоянието на пострадалите от тежката катастрофа край село Микре, след която загинаха 9 души. Тези с по-леки наранявания в Ловешка болница са в добро състояние, но остават под лекарско наблюдение. В понеделник в Перник е обявен Ден на траур заради загиналите след тежката катастрофа край село Микре. Чуйте повече в прякото включване на Айше Сали от Перник.

Айше Сали
от Айше Сали
20:15, 18.11.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Деветима загинали и 19 ранени. Тежката катастрофа край село Микре не остави нито един невредим от пътниците в буса и камиона, а състоянието най-тежко пострадалата беше изпитание за лекарите от ВМА.

Силната кръвозагуба наложила преливането на 9 банки кръв и още 5 плазми. Транспортирането ѝ до София също било изключително трудно. Дали ще отмине реалната опасност за живота ѝѝ не беше известно и днес.

Проф. полк. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА: Има счупване и на черепа в мозъчната му част. Има и контузионен бял дроб. Оттам могат да произтекат доста сериозни проблеми и счупване на таза.

Напредналата възраст може да доведе до усложнения и при другите двама пациенти, но въпреки сериозните счупвания 74-годишният мъж и 56-годишната жена са стабилизирани и в съзнание. По думите на наблюдаващите лекари си спомнят за катастрофата.

Двете жени, приети в болница "Лозенец", също остават в тежко състояние. След като бъдат стабилизирани им предстоят операции. В началото на седмицата ще бъдат оперирани и двете пациентки в Пирогов. В добро състояние обаче са деветимата хоспитализирани в Ловеч. На този етап не се налага преместването на други ранени в София.

Вяра Церовска, кмет на Перник: Общината се ангажира от момента, в който се разбра за тази тежка катастрофа . Отидох на място, успях да видя пострадалите преди да потеглят за специализираните болници, в който ще им бъде оказана възможно най-добрата помощ. Община Перник организира погребенията.

Еднократна помощ от 325 лв. е осигурена от държавата.

Асен Алтънов, Съюз на слепите в България: Слепите са хора, които имат най-малко възможности за доходи. Те нямат работни места. Няма как да изкарват допълнителни пари, освен пенсиите, които имат.

Съюзът на слепите ние ще направим всичко да им съдействаме и да помагаме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник в Гърция: ​Постепенно се нормализира ситуацията в Мандра
От нашия пратеник в Гърция: ​Постепенно се нормализира ситуацията в Мандра
Изложение в София на български стоки и продукти Златен лъв
Изложение в София на български стоки и продукти "Златен лъв"