НОВИНИ

Състоянието на Юлия Скрипал продължава да се подобрява

Състоянието на Юлия Скрипал продължава да се подобрява. Дъщерята на бившия руски шпионин е контактна и според лекарите, животът й вече е извън опасност. Промяна в състоянието на Сергей Скрипал, обаче, няма.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:36, 30.03.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Лекарите даваха 1 процент шанс Юлия Скрипал да се възстанови след отравянето. Промяната в състоянието ѝ настъпила неочаквано. и според медиците - възстановяването ѝ е внушително. Юлия вече седи, храни се и приема течности. Сега криминалистите са надяват да разберат какво знае 33-годишната жена и какво помни. Състоянието на Сергей Скрипал все още е критично, но стабилно.

Разследването се фокусира върху къщата на семейство Скрипал. На входната врата е била открита най-висока концентрация от отровното вещество. Според британски експерти по химически оръжия най-вероятно то е било в течно състояние.

Предполага се, че Сергей и Юлия Скрипал са били отровени няколко часа преди да бъдат намерени в безпомощно състояние на пейка.

На дипломатическата сцена случаят Скрипал продължава да се разраства.

Русия вчера обяви, че гони 60 американски дипломати и закрива генералното консулство на Съединените щати в Санкт Петербург. Мярката е в отговор на решението на Вашингтон да изгони 60 руски дипломати и да закрие руското консулството в Сиатъл. От Белия доми съобщиха, че за тях решението не е неочаквано и ще се справят с него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дадоха Румен Овчаров на съд за престъпления преди 12 години
Дадоха Румен Овчаров на съд за престъпления преди 12 години
​Палестинец е бил убит при обстрел в Ивицата Газа
​Палестинец е бил убит при обстрел в Ивицата Газа