НОВИНИ

Стабилизирано е състоянието на 4-годишното дете, пострадало при инцидент в Русе

Стабилизирано е състоянието на 4-годишното дете, което беше ударено последователно от две коли в Русе. То се изтръгнало от ръката на майка си и се озовало на платното. Пробите за алкохол на шофьорите са отрицателни.

bnt avatar logo
от Ралица Маринова
12:04, 24.12.2019 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Момчето е в интензивно хирургично отделение на университетската болница „Канев" в Русе. Първоначално то е било настанено в реанимацията, заради множеството наранявания, счупен таз и ръка. Няма опасност за живота му.

Д-р Танжу Панджар - детски хирург в УМБАЛ Канев - Русе: Засега е извън опасност и ще бъде приведено в ортопедия за по-нататъшно лечение на счупванията.

От болницата разказаха за БНТ, че пострадалото дете е на лекарката от Бяла, която преди три години влезе във фокуса на медиите, когато остави бебето си заключено в колата си при 33-градусови летни жеги. Тогава институциите оставиха детето временно в комплекса за социални услуги и след това го върнаха на майката.

Снощи момченцето е било оперирано от спешни медици, защото в областта не достигат детски хирурзи. В момента и в двете университетски болници няма специализирани отделения.

Д-р Петър Хаджимитев - детски хирург в УМБАЛ „Медика": Смесването на възрастна патология с детска патология не е най-доброто и не съдейства за полагане на съответните грижи, адекватни към болните деца.

Затова детските хирурзи в Русе са притеснени след инцидент като вчерашния, защото се налага на медици, които не са педиатри, да спасяват живота на деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа c лек автомобил предизвика изтичане на газ на кръстовище във Враца
Катастрофа c лек автомобил предизвика изтичане на газ на кръстовище във Враца
Отброяване на часовете до пристигането на Дядо Коледа
Отброяване на часовете до пристигането на Дядо Коледа