Двама души пострадаха при трудова злополука на строителна площадка в София. Единият ранен е на 26 години, откаран е в ИСУЛ, другият е на 27 години и е приет в "Пирогов". И двамата са в стабилно състояние, без опасност за живота. Ето и още за инцидента.

Природен феномен. Така представители на строителната фирма описват причината за инцидента.

Димитър Димитров- ръководител "Здраве и безопаност" на строителната фирма

Mного силен вятър, който се завихри - получи се нещо като торнадо.

Кирил Русинов - охрана на обект: Вдигна се буря и кофражът се вдигна и момчетата паднаха. Лек куфраж, разбирате ли? Това е новият куфраж.
Димитър Димитров- ръководител "Здраве и безопасност" на строителната фирма: Като по филмите - вятър, който повдига цялата кофражна система нагоре, хората тичат по нея, двама от тях пропадат и за съжаление се случва този инцидент.
Капка Короджийска - очевидец: Аз се уплаших много, защото видях хората как пропадат направо долу в дупката. Хората буквално летяха, не знам какъв беше този вятър.

Пострадалите веднага са били откарани с линейки.

Димитър Димитров- ръководител "Здраве и безопасност" на строителната фирма: Няма опасност за живота им. И двамата са добре.

Както при всеки трудов инцидент и в този случай идва въпросът спазвали ли са работниците правилата за безопасност на труд.

БНТ: Бяха ли обезопасени те? Носеха ли каски?

Кирил Русинов - охрана на обекта: Да, да всичко. Каски, жилетки - обезопасени.
Капка Короджийска - очевидец: Забелязах, че работниците са без каски.

БНТ: Редовно ли са без каски или днес?

Капка Короджийска - очевидец: Почти редовно. Не всички, но има част от работниците са без каски.
Димитър Димитров- ръководител "Здраве и безопаност" на строителната фирма: Ако температурата е над 30 градуса позволяваме на работниците да работят с едни специални шапки, които са с предпазно бомбе отгоре и каските са непрекъснато до тях.

Но двамата работници, които са паднали долу са били с каски.

На място пристигна и екип на Инспекцията по труда, за да установят можело ли е инцидентът да бъде избегнат.

Двама работници пострадаха на строеж в София

Двама работници пострадаха на строеж в София

Двама души пострадаха при трудова злополука на строителна площадка в София. Единият ранен е на 26 години, откаран е в ИСУЛ, другият е на 27 години и е...