НОВИНИ

Стабилно е състоянието на намушканото дете от Варна

Стабилно остава състоянието на 7-годишното момченце от Варна, което вчера беше намушкано с нож от баща си. То е настанено в отделението по детска хирургия на болница "Света Анна" в града. Бащата, за който се знае, че е наркозависим, е в психиатрична болница.

bnt avatar logo
от Деян Михайлов
16:25, 24.10.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Родителите на детето са разделени от две години. За него се грижи баща му, но в апартамента живеят лелята, бабата и дядото на момчето. След като бъде изписано от болницата, то ще остане при роднините си.

Анна Конукова, Отдел за закрила на детето - Варна: При баба си и дядо си по бащина линия, като детето остане да живее в същото жилище, да няма промяна за него, което допълнително да го травмира.

До момента от Отдела за закрила на детето не са получавали сигнали за проблем в семейството. След като излезе от психиатрията бащата няма да може да взема решения за детето, на този етап родителските му права няма да бъдат отнети.

Анна Конукова, Отдел за закрила на детето - Варна: Трябва да има доказателства, че умишлено или без основателна причина родителят вреди с поведението си на детето.

Съседите в блока на пострадалото дете са притеснени от инцидента.

Чухме, че на детето си е направил нещо. И не искаме да се върне повече тука.
Всички са добри хора.

Гледа си детето?

Да.

От Варненската окръжна прокуратура все още не са повдигнали обвинение към бащата. Разследването на случая продължава.

Днес в болница "Св. Анна" е прието още едно дете на 16-години, простреляно с газов пистолет в имот в село Слънчево. То е в реанимация, състоянието му е стабилно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Струнни приказки в Благоевград
"Струнни приказки" в Благоевград
Продължава и протестът в подкрепа на Иван Гешев пред ВСС
Продължава и протестът в подкрепа на Иван Гешев пред ВСС