НОВИНИ

Стачка на кабинния персонал на "Луфтханза", има анулирани полети от и до София

Кабинният персонал на германския авиопревозвач "Луфтханза" започна двудневна стачка. За днес са отменени 700 от планираните 3000 полета.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:12, 07.11.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Има анулирани полети от и до летище София. Авикомопанията вече е изготвила алтернативни маршрути за клиентите си, предлага се и безплатно презаверяване на вече закупени билети. От Луфтханза съветват пътниците да се информират предварително за разписанията и полетите на сайта на превозвача.

Протестът е организиран от синдиката на кабинния персонал Уфо. От там настояват за по-високи заплати и за подобряване на условията, при които временно заетите могат да минат на постоянни договори.

Луфтханза се опита да спре протеста по съдебен път, но магистратите решиха, че той е законен.

Мартин Лойтке, говорител на Луфтханза: Законното представителство на УФО все още не е изяснено до край. За това, на този етап, преговори не са възможни. УФО реши да обяви стачка, ние предложихме разговор. Смятаме, че протестът е грешният вариант и съжаляваме.
Даниел Флор, зам.-председател на УФО: Съдът взе решение в наша полза по всички въпроси и отхвърли претенциите на Луфтханза - което беше ясно. Ние сме в състояние да вземаме решения и да одобряваме трудови споразумения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивши служители на Туитър са обвинени в шпионаж
Бивши служители на Туитър са обвинени в шпионаж
Комисията по бюджет и финанси обсъжда Бюджет 2020
Комисията по бюджет и финанси обсъжда Бюджет 2020