НОВИНИ

Стачка парализира ЖП транспорта в Германия

Германските железници, Дойче бан, спряха движението на влаковете в цялата страна заради предупредителна стачка на профсъюзите. Движението по най-голямата железопътна мрежа в Европа беше прекъснато само за три часа, но последствията за графика и пътниците се усещаха през целия ден.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
20:18, 10.12.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Кой влак ще дойде, кой не и въобще ще дойде ли? Влаков хаос, например на Централната гара в Берлин. Рано тази сутрин навсякъде в Германия железопътният транспорт замря - бързите влакове, регионалните и дори градските. Не всеки го прие спокойно.

Херта Цеетлайтнер, пътник: Много е неприятно. Трябва да стигна до Залцбург, в Австрия. Тръгнах през нощта в пет и половина, за да дойда тук в 09:00 ч. и да стоя на гарата.

Със стачката си железничарите упражняват натиск. Искат по-високо предложение от ръководството, с което преговарят от два месеца. 6% повече обещаваха от "Дойче бан", а профсъюзите настояват за 7,5 на сто.

Заради нова концепция за избягване на аварии концернът спря напълно движението на влакове през времето на предупредителната стачка. Двете страни се връщат на масата за преговори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медицинският факултет към СУ остава след преструктурирането на болница „Лозенец“
Медицинският факултет към СУ остава след преструктурирането на болница „Лозенец“
Задълбочава се хаосът около Брекзит
Задълбочава се хаосът около Брекзит