НОВИНИ

Стачка в Берлин: Без градски транспорт в германската столица

В Берлин, за трети път през тази година стачкуват служителите на градския транспорт. В германската столица не се движат нито трамваи, нито автобуси, нито метро. Този протест e най-суровият, защото продължава през целия ден. Таксиметровите компании, с техните 5000 автомобили, са претоварени от курсове.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
17:25, 01.04.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Първи април и в Германия е ден на шегата, но това което се случва днес не е виц, а реалност. Не се движи нищо в града на река Шпрее, освен градската железница. Улиците са пълни хора, велосипедисти и коли. По пътищата към летище Тегел търпението на шофьорите и пътниците беше поставено на сериозно изпитания. Задръстванията там бяха от 60 до 90 мин. чакане на място. Около аерогарата, която се намира в града, се стигна по обед до колапс от автомобили.

Вредните емисии в иначе чистия берлински въздух достигнаха рекордни размери, като на места това стана още в девет часа тази сутрин. В социалните мрежи някои реагират на транспортния хаос с усмивка и "благодарят" на служителите в градския транспорт, че стачкуват винаги, когато времето е хубаво.

От своя страна синдикалните организации изпратиха още едно заплашително послание днес, че е възможно да стачкуват през този месец отново. Настояванията са по-високи заплати и по-добро работно време. Преговорите с работодателите са в четвъртък и ако няма пробив, следващият протест предстои.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йенс Столтенберг: НАТО с повече учения в Черно море
Йенс Столтенберг: НАТО с повече учения в Черно море
ДРУГИТЕ новини: Световни награди
ДРУГИТЕ новини: Световни награди