Франция посреща Коледа в транспортна блокада, без примирие между протестиращите и властите. Поредната идея на протеста, който продължава 20-ти ден, е празнуване със стачници. Правителството ще поднови преговорите със синдикатите на 7 януари, а дотогава милиони хора вероятно ще трябва да променят плановете си за почивните дни.

Движат се едва 40 процента от фреските високоскоростни влакове. От 16 линии на парижкото метро, работят нормално само двете автоматизирани без машинист. До утре следобед спират всички влакове към предградията на столицата. Таксита возят на завишени цени.

Неясно остава и как успелите да заминат за празниците ще се върнат на работа. Железничари определиха финансовата помощ, която получават, като доказателство за обществена подкрепа.

Жан-Люк Прижан - машинист: Бяхме изненадани от сумата, която вчера достигна един милион за много кратко време.

Транспортните работници са сред най-засегнати от пенсионата реформа, която премахва по-ранното оттегляне за редица сектори и покачва от 62 на 64 години възрастта за получаване на пълна пенсия.

Повечето французи продължават да подкрепят протеста, но в столицата търпението вече се изчерпва. Всичко, което искам за Коледа, са влакове, изпя в духа на празника френската певица Монтеа, която перифразира хита на Марая Кери от 1994-та.