НОВИНИ

Стачки и лошо време смущават движението на транспорта във Великобритания

Нова стачка на железничари от британската компания "Садърн рейлуейз" ще промени плановете на 300 000 пътуващи с влаковете по трасетата между Южна Англия и Лондон. Десетки полети в региона междувременно са анулирани заради гъста мъгла над Лондон

bnt avatar logo
от БТА
16:45, 31.12.2016
Чете се за: 00:43 мин.
По света
стачки лошо време смущават движението транспорта великобритания

През целия дълъг новогодишен уикенд, включващ понеделник - почивен ден в Обединеното кралство, се очакват значителни смущения в ЖП трафика по линиите между южните райони на Англия и британската столица. Стачка на машинистите от синдиката "Аслеф" стана причина днес да спрат всички влакове на "Садърн рейлуейз". Успоредно с тях стачкуват и колегите им, членуващи в друг синдикат - Ар Ем Ти.

Конфликтът между синдикалистите и "Садърн рейлуейз" трае вече месеци. Причина е желанието на компанията да остави сигурността на композициите в ръцете само на машинистите, докато в момента им помага втори служител, затварящ вратите на вагоните.

Освен това "Садърн рейлуейз" ядосва пътниците с чести закъснения, влакове, анулирани в последния момент, и недостиг на персонал.

Желаещите да напуснат Лондон през уикенда и тези, които искат да пътуват за столицата, трябва да се съобразят и със смущенията, предизвикани от лошото време на Острова и в Европа.

Лондонското летище "Хийтроу" отмени днес близо 40 полета заради вчерашната мъгла, която бе още по-гъста и предизвика анулирането на 140 полета, заяви говорителка на летищните власти. Има и закъснения, уточни тя.

Друго летище в столицата - "Гетуик" - анулира само няколко полета, но десетки излитащи и кацащи машини закъсняват, също заради мъгла, най-вече в останалата част от Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Позицията на БСП за ситуацията на АМ Тракия е евтин популизъм, заявиха от ГЕРБ
Позицията на БСП за ситуацията на АМ "Тракия" е евтин популизъм, заявиха от ГЕРБ
Възстановено е движението по АМ „Тракия“ от София до Бургас
Възстановено е движението по АМ „Тракия“ от София до Бургас