НОВИНИ

Стачки в Бразилия

И днес се очакват отменени полети по бразилските летища заради стачката на шофьорите на тежкотоварни камиони. Протестът прекъсна доставките на авиационно гориво.

стачки бразилия
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 26.05.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Основните пътища в Бразилия са задръстени от стачкуващи шофьори на тежкотоварни камиони. Стачката започна след като държавният гигант Петробрас обяви, че повишава цените на дизела. Това доведе до дефицит в доставките на стоки и засегна полетите по летищата заради липсата на гориво. Президентът обяви, че взема мерки.

Мишел Темер, президент на Бразилия: Призовавам федералните сили за сигурност да освободят пътищата и искам от губернаторите да направят същото. Няма да позволим хората и болниците да се лишат от продукти и животоспасяващи лекарства.
Франсишко Жозе, стачкуващ шофьор: Правителството е изготвило споразумение, но нашият представител е напуснал срещата след като видял предложенията.

Според президента Темер, радикално настроено малцинство пречи магистралите да бъдат разблокирани. Властите в Сао Пауло обявиха извънредно положение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха паметник на Иван Вазов в Загреб
Откриха паметник на Иван Вазов в Загреб
Необичаен музикален дует гостува в България
Необичаен музикален дует гостува в България