НОВИНИ

Стая за кърмене в Дупнишки храм

Стая за кърмене са изградили в Дупнишки храм. След призива на папа Франциск майките да идват с бебетата си и да кърмят в храмовете. Духовниците у нас смятат, че няма нищо лошо да има такава стая, за да могат младите майки да нахранят спокойно децата си по време на църковната служба.

bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 21.01.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

По идея на църковното настоятелство на храма „Св. Георги" в Дупница стаята, която се използва за кръщелна, в дните, когато там не се извършва ритуала, се предоставя на майките, за да могат да се погрижат за децата си. Свещениците са се ангажирали през студените месеци стаята да бъде отоплена, за да може да може майките да се чувстват уютно с новородените.

Отец Паликарски: Когато дойдат майки с малки дечица винаги кръщелната е отворена за тях. Има място и за детето, дори да го преобуе, дето се казва и да го нахрани.

По призив на отец Паликарски, стаи за кърмене има вече във всички църкви в дупнишка околия. Майките са доволни от това, че имат обособено място, където могат да се грижат за децата си, но настояват такива да бъдат изградени и на други публични места.

Ани - майка: И в кафетата трябва да има и в магазините трябва да има такива стаи за кърмене. Ти трябва да си накърмиш детето и обезателно трябва да има такива центрове за кърмене.

Българската православна църква все още не се е произнесла официално по въпроса, но вече има и други храмове, които работят по изграждането на такъв вид помещения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Талантът да рисуваш... в изложбата Ракурси
Талантът да рисуваш... в изложбата "Ракурси"
Турската операция в Северна Сирия навлиза в нова фаза
Турската операция в Северна Сирия навлиза в нова фаза