НОВИНИ

Стандард енд Пуърс повиши кредитния рейтинг на Гърция с една степен до В+

Международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" повиши снощи оценката си за кредитоспособността на Гърция от B до В+ със стабилна перспектива, предадоха световните агенции. Мотивите за повишението са намалените рискове за обслужване на кредитите, след като Гърция се споразумя миналата седмица с международните си кредитори, отбелязва Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
10:11, 26.06.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
стандард енд пуърс повиши кредитния рейтинг гърция една степен

Бихме могли да разглеждаме въпроса за допълнително повишение на рейтинга, ако растежът на преките чуждестранни инвестиции продължи, а също така, ако отчетем напредък в намаляването на неработещите активи на обезценената банкова система, се посочва в съобщението на агенцията, цитирано от ТАСС.

Въпреки вдигането на рейтинга той остава в така наречената територия "junk", при която не се препоръчват инвестиции. Това означава, че някои инвеститори ще избягват инвестиции в гръцки държавни облигации, а други ще търсят по-висока възвръщаемост, ако решат да инвестират.

Миналата седмица европейските кредитори на Гърция и Международният валутен фонд се споразумяха за условията по излизането на Гърция от третата спасителна програма, включително за мерки за облекчаване на дълга и последен транш.

Гърция обаче ще остане под строгото наблюдение на кредиторите си, отбелязва Асошиейтед прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лозарите в Благоевградско притеснени за реколтата тази година
Лозарите в Благоевградско притеснени за реколтата тази година
Фотокапани дебнат на плаж Корал
Фотокапани дебнат на плаж "Корал"