НОВИНИ

Сергей Станишев: Изборите през май са първо изпитание за левицата

БСП трудно се мобилизира за европейски избори, но има шанса да ги спечели, ако се обърне към избирателите в центристкото пространство. Това коментира лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев на традиционната среща с медиите в началото на годината. По отношение на евролистата на левицата и дали ще намери място в нея, Станишев заяви, че за него не е самоцел да бъде евродепутат и призова да се изчака процедурата на номинации.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:25, 15.01.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Резултатът от евровота или ще отвори перспектива за предсрочни парламентарни избори, или ще даде възможност на ГЕРБ да затвърди позициите си в местната власт и ще създаде проблеми на БСП, посочи лидерът на социалистите в Европа. И определи изборите през май като първото изпитание за левицата.

Сергей Станишев - президент на ПЕС: БСП има всички възможности и шансове да се представи много силно и да ги спечели, но никога не бива да подценяваме опонента. Ние трудно се мобилизираме за европейски избори. Докато ГЕРБ са много добре смазана организационно машина за избори всякакви. Винаги са възможни и предсрочни избори. Ако управляващите продължат с този темп да създават нестабилност и скандали, сами да клатят лодката на България, това изобщо не е изключено.
;

Станишев отказа да коментира бъдещата листа на БСП за евровота и заяви, че левицата трябва да извърви своя път с номинациите.

Сергей Станишев - президент на ПЕС: Това не може да бъде самоцел за мен да стана евродепутат. Това е инструмент за правене на политика. Изолиран определено не се чувствам. В личен план съм много щастлив човек политически, защото толкова години след като не съм лидер на БСП вече, отношението от хората, с които съм работил човешки е много позитивно, ние си говорим като приятели, другари.

От баницата с късмети в изборната година, Станишев изтегли късмета „Сурва, сурва весела година, късметът ще е с теб в Новата година“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германското разузнаване проверява „Алтернатива за Германия“
Германското разузнаване проверява „Алтернатива за Германия“
Премиерът Борисов разговаря по телефона с либийския си колега за кораба „Бадр“
Премиерът Борисов разговаря по телефона с либийския си колега за кораба „Бадр“