НОВИНИ

Насимо - бунтар и художник

В следващите минути ще ви срещнем с един от най-изявените ни стрийт арт художници. Станислав Трифонов, известен като Насимо, е сред първите графити артисти в България. Негови творби могат да се видят в цели 19 страни по света.

bnt avatar logo
от Бюлент Мюмюнов
13:52, 18.08.2019
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Бунтар, художник, творец. Станислав Трифонов - Насимо, е една от иконите на съвременната стрийт арт култура. Станислав е роден през 1979 г. в град Търговище. Запалва се по изкуството с изображения в средата на 90-те, когато със своите приятели скейбордисти започват да драскат графити по всякакви обекти.

Станислав Трифонов - Насимо: Аз рисувам от малък. Специално с улично изкуство се занимавам от 1995-а година. Някакъв вътрешен подтик ме накара да започна. Един приятел изкара спрей от раницата си и ме накара да отидем да надраскаме една стена. И оттам започна всичко.

Животът на Насимо се преобръща, когато заминава за Канада във втората половина на 90-те. Въпреки че той залага всичко на производството и продажбата на картини, успехът така и не идва. Тогава Станислав се сблъсква с учението на учителя Петър Дънов, което го учи да не очаква нищо от това, което прави, а твори за собствено удовлетворение. В момента произведения на Насимо могат да бъдат видени в 19 страни, сред които Канада, Великобритания, Германия, Индия, Китай, Русия и Поругалия.

Станислав Трифонов - Насимо: Вдъхновението е навсякъде във въздуха, но просто трябва да си настроим радиопредвателите на правилната честота. Рисувал съм върху коли, всякакъв вид сгради, върху хладилници, върху къщи, в къщи.

Последният голям проект на Насимо бе свързан с рисуването на първия у нас изцяло изрисуван локомотив.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва работа електронният регистър за биопроизводители и търговци
Започва работа електронният регистър за биопроизводители и търговци
Апаратура от ново поколение за новородени дариха на неонатологията в Силистра
Апаратура от ново поколение за новородени дариха на неонатологията в Силистра