НОВИНИ

Стара Загора глобява ​снегопочистващите фирми

Снегопочистващите фирми в Община Стара Загора ще бъдат санкционирани.

bnt avatar logo
от БНТ
15:38, 04.01.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Наказанието ще им бъде наложено заради несправяне с почистването при падналия първи сняг и неизпълнение на поетите ангажименти. Кметът заедно с екип от специалисти е извършил оглед на обстановката в общината. Констатацията е, че фирмите не са се справили със ситуацията, за което ще им бъде потърсена отговорност.

Възможно е дори да бъдат спрени всички плащания по договорите им с Община Стара Загора. Пешеходните площи в Стара Загора се почистват от Община Стара Загора и фирма "Зауба". Тя отговаря и за зимната поддръжка на уличната мрежа в града, а дейностите за зимно поддържане на четвъртокласната пътна мрежа се изпълняват от „Пи Ес Ай".

Йордан Николов, зам.-кмет Община Стара Загора: За това, че не са си свършили работата ще бъдат максимално санкционирани. Както ние си изпълняваме договорните отношения с всички фирми, така искаме да си изпълняват и към нас. Ще бъдем безкомпромисни, защото не може веднъж или 2 пъти в годината да вали сняг в Стара Загора и да подлагаме на напрежение гражданите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама охранители са открити мъртви в село Балша
Двама охранители са открити мъртви в село Балша
Над 10 часа тирове прекараха в снежен капан край Хасково
Над 10 часа тирове прекараха в снежен капан край Хасково