НОВИНИ

Стара Загора е с най-голям принос досега в кампанията "Великден за всеки"

Над 2500 пенсионери с пенсии малко над 300 лв. в Старозагорско ще получат ваучери за храна от националната кампания "Великден за всеки" - "Дари празник на баба и дядо", съобщи днес в Стара Загора националният омбудсман Мая Манолова. Досега в кампанията са набрани близо 380 000 лв. Стара Загора е първенец с близо 50 000 лв.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:30, 23.04.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
стара загора голям принос досега кампанията великден всеки

Това означава, че най-много пенсионери в Старозагорско ще бъдат подкрепени за светлия християнски празник Великден. Но освен това означава, че старозагорци са хора с добри сърца, защото самият акт на дарение ще подкрепи както пенсионерите, така и тези които са дарили средства, обяви Манолова.

В Стара Загора омбудсманът съобщи, че ще учреди приз "Добро сърце", който ще бъде получен от хората, който са се включили в кампанията. "Моят фаворит за този приз е кметът на Стара Загора Живко Тодоров", категорична е Манолова.

Кампанията ще е в сила до вторник вечерта, когато средствата ще бъдат разпределени по общини на заседание на Обществения съвет.
В сряда и четвъртък списъците с пенсионерите, които ще получат ваучери за Великден, ще бъдат обявени на пощенските станции, в които възрастните хора получават пенсиите си. Те ще получат ваучерите си в сряда, четвъртък и петък в тези клонове. С ваучерите ще може да се пазарува в 5 хиляди магазина в страната, с които работи "Български пощи" като оператор на ваучери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барак Обама почете Шекспир в последния ден от визитата си в Лондон
Барак Обама почете Шекспир в последния ден от визитата си в Лондон
Турски войник е убит при операция в югоизточната част на страната
Турски войник е убит при операция в югоизточната част на страната