НОВИНИ

Стара Загора с реконструиран плувен басейн по програма „Регионално развитие"

Днес със спортно състезание бе открит съществуващия закрит плувен басейн в Стара Загора, рехабилитиран със съфинансиране от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Общата инвестиция в извършените дейности е 2.73 млн. лв., от които 910 000 лв. са осигурени от Регионалния фонд за градско развитие, в рамките на инициативата JESSICA на ОПРР. Проектен инициатор е Община Стара Загора.

стара загора реконструиран плувен басейн програма регионално развитие
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 01.04.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Изпълнените строително-монтажни дейности в закрития плувен басейн осигуряват икономия на енергия и топлосъхранение, безопасна експлоатация и хигиена, едновременно с това подобряват общия естетически вид на сградата. Монтирани са метални телескопични трибуни. Покривът, подовете и стените на басейна са топлинно изолирани. Положени са нови подови настилки.

Конструкцията на басейна е възстановена и усилена. Монтирани са нови осветителни тела. Изградена е пожаро-известителна инсталация, осигурена и с автономно електрозахранване. Изцяло подменени са канализацията в сградата и цялата хоризонтална водопроводна мрежа на ниското тяло.

В помещението на басейна са монтирани 6 таванни вентилатора за влажния въздух. Поставени са нови вентилационни камери. В горната част на южната фасада са монтирани слънчеви колектори, които осигуряват топла вода.

В рамките на инвестициите по проекта до плувното съоръжение е осигурен и достъп за хора в неравностойно положение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Върховният съд на Венецуела се отказа от мерките за законодателната власт
Върховният съд на Венецуела се отказа от мерките за законодателната власт
Унгария започна антиевропейска кампания с допитване до гражданите
Унгария започна антиевропейска кампания с допитване до гражданите