НОВИНИ

Куче помага на болни деца в Пловдив

Староанглийска овчарка помага на деца от Пловдив да понасят по-лесно лечението си в болница. Бобтейлът Мони гостува на Детското онкохематологично отделение към Университетската болница „Свети Георги", където забавлява малките пациенти с присъствието си и ги зареди с положителни емоции.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
17:55, 25.05.2016
6130
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Овчарката с дългото име Мадам Фльор де мон Шмитфийд беар, накратко Мони, посещава отделението за трети път. Кучето е на две години и половина, миролюбиво е и обича да играе с деца, казва стопанката му. За малките пациенти се оказа истинска атракция.

Меката козина и благият нрав на кучето действа терапевтично на болни деца, деца с аутизъм и на трудноподвижни възрастни хора. В чужбина породата участва успешно в лечението малки пациенти.


Велислава Костадинова - собственик на кучето: Ефектът върху децата е повече от прекрасен. Те се чувстват спокойни, усмихнати са, контактуват и мисля, че това се отразява благоприятно за преодоляване на притесненията във връзка с тяхното лечение. Раздава целувки и позволява да бъде галена и гушкана.

;

В детското онкохематологично отделение в момента се лекуват 20 деца.

д-р Неофит Спасов, Отделение по детска онкохематология - Пловдив: Една глътка въздух в тяхното тежко ежедневие, което е свързано с множество венипункции, тежки цитостатични курсове и множество тежки манипулации, които се понасят доста трудно и нашите пациенти основната им нужда е от някой, който да вдъхва кураж.

На бобтейла се радва и персоналът на болницата, за който ежедневието тук също е тежко. Мони ще гостува на малките пациенти и на 1-ви юни - Деня на детето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци с полицията по време на митинг на Доналд Тръмп
Сблъсъци с полицията по време на митинг на Доналд Тръмп
Обучения за млади предприемачи
Обучения за млади предприемачи