НОВИНИ

Старозагорската опера кани на "Летни музикални вечери" в Античния форум

Античният форум в Стара Загора тази вечер се превръща в музикална сцена под звездите. Музикалните вечери продължават през целия месец.

bnt avatar logo
от БТА
14:13, 06.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още
старозагорската опера кани летни музикални вечери античния форум

Днес в 21.00 часа се откриват традиционните "Летни музикални вечери", обяви Огнян Драганов, директор на Държавна опера Стара Загора. Операта и Община Стара Загора са организатори и домакини на културното събитие. Официалното откриване ще бъде с най-обичаната и популярна опера "Травиата" на Верди.

На 8 юли любителите на италианското белканто ще се срещнат със звездите на Миланската скала Алиса Зиновиева, Соня Фортунато, Марио Меланини и Кармело Карзузо в "Гран Гала Опера". Диригент ще бъде Марчело Рота. Следващата вечер ще припомни славата на българските баси с концерт на тримата баси от Старозагорската опера Ивайло Джуров, Александър Марулев и Пламен Кумпиков.

"Кино Класик Саундтракс" е специалното предложение на Старозагорската опера за почитателите на филмовата музика. Музикалният театър ще гостува със закачливото заглавие "Кикот". Домакините ще представят и суперпродукцията "Набуко заедно с трупата на Бургаската опера. "Пепеляшка" ще оживее с балетен спектакъл на 27 юли. На 29 юли гореща латино програма ще завладее Античния форум, главната роля е отредена на Калин Вельов, обяви Огнян Драганов, директор на Старозагорската опера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джакпотът на американската лотария скочи на $508 милиона
Джакпотът на американската лотария скочи на $508 милиона
Осъдиха Меси на 21 месеца затвор за данъчни измами
Осъдиха Меси на 21 месеца затвор за данъчни измами