НОВИНИ

Старозагорската опера гостува в Дом "Витгенщайн" във Виена

Държавната опера в Стара Загора гостува в Дом "Витгенщайн" във Виена с камерната опера "Процесът Мерилин Монро". Премиерните спектакли са на 27 и 28 април. Освен участието във Виена операта в Стара Загора ще отбележи и Международния ден на танца с балетна гранд гала утре вечер.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
08:00, 26.04.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

"Процесът Мерилин Монро" е последната творба на известния австрийски композитор Роланд Баумгартнер. За първи път камерното заглавие е представено през 2014 година в Русе. Екипът на Старозагорската опера дава нов живот на произведението.

Огнян Драганов - директор на Държавната опера в Стара Загора: Едно сътрудничество с дом "Витгенщайн", което започна още от септември с неговата директорка Румяна Колева, за което съм безкрайно щастлив, че можем да представим в Меката на операта – Виена едно интересно оперно камерно заглавие.

На 27 април балетната трупа на операта ще отбележи Международния ден на танца с балетна гранд гала. Зрителите ще се насладят на фрагменти от класически световни балетни образци и модерна и съвременна хореография.

Силвия Томова - директор на балетната трупа на Държавната опера в Стара Загора: Една балетна гала, посветена на 90 години български балет. Посветена е на 70 години на секцията за танц към ЮНЕСКО, което е голямо събитие за целия свят.

Спектакълът е включен в културната програма на Председателството на Република България на ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът ще гледа на второ четене промените в Закона за енергетиката
Парламентът ще гледа на второ четене промените в Закона за енергетиката
Президентът Румен Радев ще приеме Валдис Домбровскис
Президентът Румен Радев ще приеме Валдис Домбровскис