НОВИНИ

Старозагорската опера в София

Старозагорската опера показа пред публиката в София най-новата си постановка - „Бохеми“ от Джакомо Пучини. Това заглавие отдавна отсъства от софийската сцена. Ето защо гастролът на операта в Стара Загора се очакваше с много голям интерес.

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:19, 02.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Докато Народния театър изнася представленията си на открито, сцената му е завладяна от Старозагорската опера. Модерната техника, с която разполага сцената на Народния театър, предлага комфорт за представяне на спектакъла в пълния му блясък.

Огнян Драганов, директор на Старозагорската опера: Ще покажем едно малко по-особено решение към един особен поглед към Бохмеи чрез картините на Тулуз Лотрек... „Бохемите“ трябва да бъдат тези, които да променят света. Те трябва да бъдат като нас музикантите в България и деятелите на операта, които се опитваме да спасим операта, да направим операта атрактивно изкуство. Именно затова ние решихме да дойдем тук.

Софийската публика е подготвена и претенциозна и нейната оценка е сериозен изпит за една извънстолична постановка. Може би точно затова Старозагорската опера е поверила централните партии на двама млади певци от чужбина - Беса Лугичи и Михайло Малафий.

Беса Лугичи, солист в „Бохеми“: Намирам много голяма подкрепа тук и театърът в Стара Загора е прекрасен. Може да се сравни с всеки театър по света. Артистите също. Те са страхотни, справят се много добре. За мен е голямо удоволствие и е важно за мен. Давам най-доброто от себе си да бъда на това високо ниво.

Историята на „Бохемите“, разказана с езика на операта, никога не оставя публиката равнодушна. Безсмъртната музика на Пучини е сигурен залог за вълнението след края на спектакъла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катар е заплашен от нови санкции в спора с арабските държави
Катар е заплашен от нови санкции в спора с арабските държави
Вечерите на споделената музика в двореца Врана продължават
Вечерите на споделената музика в двореца Врана продължават