НОВИНИ

Боровец залага на екстремните спортове през лятото

Старт на летния сезон в зимните ни курорти. В Боровец вече посрещнаха първите туристи.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:32, 02.07.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

409 метра е денивелацията на най-трудното трасе на байк парка в Боровец. И докато през зимата това е царството на скиорите, през лятото пистата Червено знаме принадлежи на колоездачите.

Христо Станков: Трепач, убийствено.
Огнян: - изморен сте? - ами да, малко объркахме една пътечка, но трасетата са подготвени перфектно .
Владимир: Събрахме се да покараме два дена, да видим как са нещата, да открием летния сезон. Малко време с приятели, да се видим сред природата.
Марин Гергинов - колоездач: Аз карам по начинаещите трасета. Но има и трудни, които не ги пускам, пробвах ги, но са тежки за мен.

В курорта откриваме и Виктор Варошкин - един от двамата българи, които първи стъпиха на върха Серо Торе в Патагония.

Виктор Варошкин - алпинист: Гледам ги със страхопочитание, тъй като съм минавал по трасетата им, и да си призная честно пеша едвам ги слязах, не мога да си представя как тези момчета ги пускат с колелата.

Това лято в Боровец залагат на екстремните спортове. Скално катерене, хайкове, полети с парапланер. Катереното обаче е безкомпромисен спорт и всяка грешка се заплаща скъпо, предупреждава ни алпинистът Виктор, който вече разучава новите зимни трасета за фрирайд.

Виктор Варошкин - алпинист: Има един характерен "геройски период" за всички по-неопитни катерачи. Съветвам ги да го издбегнат като използват услугите на водачи и на хора, компетентни лица, които да ги въведат постепенно в спорта.

Тази година Боровец чества своята 120-годишнина и от курорта обещават, че са помислили как да зарадват туристите от всички възрасти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броят на жертвите от атентата на летище Ататюрк достигна 45 души
Броят на жертвите от атентата на летище Ататюрк достигна 45 души
Засилен трафик по граничните пунктове с Румъния и Гърция
Засилен трафик по граничните пунктове с Румъния и Гърция