Кампания цели да повиши избирателната активност у нас по време на евроизборите - платформата с име "Този път ще гласувам.бг", ще събира мотивирани мнения - защо е важно да гласуваме. Всеки може да участва, а регистрацията отнема минута.

Чрез кампанията си от Бюрото на Европейския парламент в България канят за партньори гражданите.

За да направим осъзнат и информиран избор за евродепутати - в тази кампания няма да говорят институциите. Думата ще имат тези, на които имаме доверие - близки и приятели.

На последния Европейски вот избирателната активност беше 42% средно за съюза, 35% за България и едва 30 на сто сред младите хора у нас. Затова от информационното бюро на Европейския парламент в България се обръщат първо към тях.

Теодор Стойчев, ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България: В случая за европейските избори - да изберем каква Европа искаме в утрешния ден, какъв Европейски съюз искаме, защото очевидно след излизането на Великобритания, ЕС отново ще се промени, ще поеме някаква малко по-различна посока. Ако наистина хората, които смятат, че ЕС е важен, които смятат, че е важно да се гласува на европейски избори, ги призоваваме да се запишат на платформата ,,този път ще гласувам".
Калоян Симеонов, катедра Европеистика в СУ ,,Св. Климент Охридски": Бъдещето на Евросъюза се определя сега. В момента времето е толкова динамично и ЕС наистина има много предизвикателства както вътре, така и извън него и затова е важно да се гласува.

Младите хора отчитат ползите от Евросъюза: да пътуват, да работят, да учат без ограничения. Да заминават, да се връщат.

Екатерина Желязкова, студентка по европеистика в СУ ,,Св. Климент Охридски": На нас ни е дадено това право да гласуваме и трябва да се възползваме от него, за да не се възползва някой друг да представи своите ценности вместо нашите.

В платформата "този път ще гласувам" се въвежда само име, имейл и готово. Може да посочим и теми, които ни вълнуват, за да получаваме информация за тях.

БНТ изпълнява проект"Европа" с финансовата подкрепа на Европейския парламент.