НОВИНИ

Стартира проектът за водния цикъл на Добрич

След 10-годишно очакване в Добрич стартира проекта за воден цикъл. Първа копка на строителните работи направиха министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на града Йордан Йорданов.

bnt avatar logo
от Петя Николаева
18:37, 17.07.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
стартира проектът водния цикъл добрич

Проектът е най-мащабният, реализиран някога от община Добрич. Той е на стойност 115 млн. лева, като безвъзмездното финансиране от ОП "Околна сред" е 86 млн. лева, а съфинансирането от страна на общината – 10 млн. лева. Предвижда се цялостна подмяна на старите азбесто-циментови водопроводни тръби, полагани в периода 1950 – 1970 година. Ще бъде рехабилитирана част от канализационната мрежа, както и реконструкция на пречиствателната станция.

Нено Димов - министър на околната среда и водите: Добрич е сред първите градове в България по загуба на вода. Над 80% от водата не стига до своите клиенти. Този проект е реализиран, над 80 километра водопровод се очаква да бъде изграден ще минимизира тези загуби, да не кажа би трябвало да ги сведе до практическите норми 4-5%. Естествено, когато се губи толкова малко и цената да бъде по-евтина и околната среда да бъде по-защитена.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече туристи в разложкото село Елешница през това лято
Повече туристи в разложкото село Елешница през това лято
Цистерна се обърна и запали след катастрофа на пътя Провадия - Айтос
Цистерна се обърна и запали след катастрофа на пътя Провадия - Айтос