НОВИНИ

Стефан Данаилов се завръща на големия екран с късометражния филм "Правила"

Стефан Данаилов дебютира в късометражното кино с главната роля във филма "Правила". След дълго отсъствие от големия екран той приема да се превъплати в ролята на самотен домоуправител. 20-минутният филм на младия режисьор Ясен Генадиев е вдъхновен от реална история, адаптирана за българската действителност.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
08:04, 12.05.2017
Чете се за: 01:34 мин.
Още

Стефан Данаилов и Евелин Костова си партнират в една история за самота, приятелство и надежда. В едно пътуване към миналото и преоткриване в настоящето, с една усмивка извън правилата.

Ясен Генадиев - режисьор: Нашият главен герой живее, следвайки определени правила в живота си, защото смята, че това е неговата защита спрямо околния свят, спрямо разочарованията, които изживява в миналото. В това изолиране в тази изолирана среда, в която той се потапя тези правила му гарантират някакъв вид емоционална сигурност. Той е домоуправител на блока, следователно следва стриктно спазването на правилата и правилника на блока и всъщност филмът започва с една такава сцена, в която има сблъсък точно по точка девета от правилника на блока. Според точка девета от правилника на блока е забранено пренасянето на електроуреди и други мебели употребявайки асансьор, следователно в една от първите сцени имаме сблъсък на тази тема.

Изборът в главната роля да е актьорът Стефан Данаилов идва почти със създаването на идеята за героя му.

- Ние от самото начало искахме да предложим ролята на Стефан Данаилов, имахме възможност да се срещнем с него, той да прочете сценария. Направихме една много интересна първа среща, в която си говорихме за филма. Той усети много близък персонажа.
Гергана Станкова - продуцент: Според мен, буквално към днешна дата той е единственият избор за тази роля. Той я направи по начин, по който едва ли друг щеше да я направи, тя беше точната за него в точния момент.
Ясен Генадиев - режисьор: Малките моменти са тези, които понякога ни карат да преодолеем труден етап от живота или просто да разберем, че понякога една усмивка или една непринудена реакция... Може да ни събуди и да погледнем вътре в себе си и да намерим това, което сме позагубили. Това е историята на нашия персонаж, той всъщност намира нещо, което е там, но просто е прашасало по някакъв начин около него и той е забравил, че го има.
Гергана Станкова - продуцент: Нашият филм е за онези малки моменти, които и за това колко малко наистина му трябва на човек, за да премине от това състояние на самота в несамотно състояние.

Дарин Ангелов и Мария Статулова допълват образите в историята. Въпреки че режисьорът не живее в България от години иска да снима в родината си, има и своите причини за това.

Ясен Генадиев - режисьор: Защото историите, които искам да разкажа са пряко свързани с България. Има истории, които са ме грабнали и са териториално заложени другаде, Но усещам, че имам какво да разкажа, какво да покажа в среда, която познавам много добре, която намирам за интересна за разказване, пълна с конфликти, пълна с противоречия.

След почти 2 години работа по филма - „Правила" ще види бял свят премиерно тази вечер в кино „Одеон".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква е рецептата за изключителния успех на Кристиан Костов в Киев?
Каква е рецептата за изключителния успех на Кристиан Костов в Киев?
Дорис Пак, ЕНП: Мария Габриел има качествата да се справи с всеки един ресор
Дорис Пак, ЕНП: Мария Габриел има качествата да се справи с всеки един ресор