НОВИНИ

Стефан Данаилов - "Златното момче" на българското кино

Стефан Данаилов представи във Варна автобиографията си “Романът на моя живот”. Книгата е събрала случки от личния и професионалния живот на актьора, разказани от него и обработени от Георги Тошев.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Вилиана Иванова
11:20, 08.05.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Който дори бегло познава филмографията и сценичното досие на Стефан Данаилов, трудно би повярвал, че целият му живот до 75-тата годишнина ще се събере в 230 страници, още повече, че половината от тях са снимки.

Стефан Данаилов: "Това, което съм споделил, са живота ми, работата ми като актьор, работата ми като педагог и работата ми като политик.В края на краищата, моят живот е минал много весело…"

Изминал не само весел, но и богат на събития и страшно удовлетворяващ творески път, “Златното момче” на българското кино признава, че тайната на такъв успех е да обичаш това което правиш. И малко късмет.

Стефан Данаилов: "Аз пожелавам винаги на моите студенти и на моите млади приятели, които искат да се занимават с тая професия, първо трябва да я обичат ...и винаги съм им казвал – да ви се случи това, което се случи на мене в тоя живот. Защото на много мои колеги животът им мина и в края на живота станаха имена. А мойта кариера тръгна с “бум”.

В момента се подготвя 3-тото издание на книгата.140 екземпляра авторът е подарил на различни читалищни библиотеки в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецсъдът гледа мерките на задържаните служители от ДАИ - Благоевград
Спецсъдът гледа мерките на задържаните служители от ДАИ - Благоевград
Непочистено дере застрашава имотите на варненци
Непочистено дере застрашава имотите на варненци