НОВИНИ

Стефан Софиянски: Идва много сериозна икономическа криза в България

Бившият служебен премиер Стефан Софиянски прогнозира сериозна икономическа криза в България. Той беше гост в Сутрешния блок на БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
09:15, 25.10.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Има напрежение, но това напрежение съпровожда управлението на Борисов от края на първия му мандат, коментира Софиянски. В този мандат като източници на напрежение той маркира фалита на КТБ, смяната на здравните министри и председателя на НЗОК и историята с ЧЕЗ.

„Това са неща, които показват управленски неумения и липса на ясна стратегия и цел на правителството. Притеснява ме повече, че правителството не знае какво прави. В момента усилията трябва да се съсредоточат изяло върху икономическата среда. Не искам да бъда лош пророк, но за мен идва много сериозна икономическа криза в България. Защото ние не осигуряваме достатъчно растеж. Цените на горивата и в магазините растат, а перспектива за бурно икономическо развитие, каквото е необходимо на България, ако искаме да влизаме в еврозоната, няма”, каза Софиянски.

Проблемите на хората, които сега реагират така остро, трябва да са постоянен ангажимент на правителството. То трябва да си постави конкретни важни цели - по-бързо усвояване на фондовете, въвеждането в по-дългосрочен план на еврото. Тези неща се губят, защото липсва стратегия. Създава се едно впечатление на голям хаос в управлението на държавата.

По думите на Софиянски на България ѝ трябва агресивен бюджет, силно инвестиционно настроен, много по-бърз оборот на паричната маса.

Необходима е динамика, която правителството и управлението не придава на развитието на страната.

Вижте целия разговор със Стефан Софиянски във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОП Развитие на човешките ресурси: Обучение и безопасни условия на труд
ОП "Развитие на човешките ресурси": Обучение и безопасни условия на труд
Нови идеи за старите къщи на София
Нови идеи за старите къщи на София