Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" организират голям концерт на 11 ноември в НДК. Изпълнителят на хита "По-полека" забави темпото за миг и се срещна с екипа на Сутрешния блок, за да сподели подробности.

Ако и това лято чувахте морето близо до бара, а бара беше до морето, за всичко са виновни Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени".

Стефан Вълдобрев: Аз бях озвучителя, в смисъл аз отговарях за озвучаването на лятото, заедно с бандата, с музикантите, ние петимата, обикаляхме. И озвучавахме, лятото. Нашата задача е това, не сме спирали вече трета година, всеки божи ден озвучаваме. Ние това лято ще го разтеглим до 11 ноември, ей така смятам да бъде. И на 11 ноемвмри яко слънце в НДК, лято и вече от 12-ти се стягаме за зимата.
- Което означава, че "По-полека" ще звучи съвсем актуално дори и през ноември?
Стефан Вълдобрев: Не само. По-полека, още поне 25-26 песни, ще си звучат актуално в НДК, но настроението ще бъде такова, топло, слънчево, лятно и усмивки и радост. Това е нашата задача. Много е просто. По-полека не е в темпото, не е в скоростта, а в оценяването на всеки един миг от деня. Всички кадри, които ни се случват през деня. Поредица от кадри, и ние да им обърнем внимание, защото всеки един от тях е важен. Вдъхновението не е нещо, което се обяснява, което се анализира, което се търси. То е някакъв гъдел. Изливаш всичко, което имаш да кажеш, честно, максимално честно и максимално искрено и ако си такъв и други в този момент споделят това, което мислиш, тогава вече се получават някакви такива магични неща, каквито се случиха с "По-полека".

Въпреки че песните "По-полека" и "Тази песен не е за любов" създават противоположни емоции, Стефан Вълдобрев признава, че те са родени почти едновременно.

Стефан Вълдобрев: Това са знакови песни, които изпълнявам с огромно удоволствие.
-Те описват ли наистина вътрешния свят на Стефан Вълдобрев?
Стефан Вълдобрев:Те описват това, което ме е вълнувало в този момент. Описват го много точно, защото съм ги писал много дълго и съм се задълбавал и знам, че всяка дума, която е вътре съм я мислил много дълго и внимателно.

След цикъла "5 летни концерта, без да броим зимния" - сега идва ред да се преброят феновете и на прага на зимата на 11 ноември в НДК.

Стефан Вълдобрев:Очаквам както на всички концерти поне четири поколения хора, защото това се случва, аз го виждам че е така и му се наслаждавам. Най-отдолу са армия от деца, стотици деца, които седят покрай нас, лежат въргалят се по кабелите между мониторите. Наистина очаквам тази среща с огромно вълнение, да си споделим тези неща и да ни бъде хубаво. Това ще бъде един такъв финален акорд, след който ще се поприбера ще помълча, ще се потопя, ще съзерцавам, ще се фокусирам върху нови неща и дай боже догодина вече, да мислим за записване и издаване на нови песни.