НОВИНИ

Стефан Янев благодари на участвалите в подготовката и провеждането на изборите

Изборите преминаха при много добра организация по мнението на много наблюдатели. Те бяха проведени в изпълнение на Изборния кодекс, заяви заместник-министър председателят Стефан Янев на пресконференция в Министерския съвет.

bnt avatar logo
от БТА
11:53, 02.05.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
стефан янев благодари участвалите подготовката провеждането изборите

Янев благодари на всички министерства и ведомства, които участваха в подготовката и провеждането на изборите, които бяха част от Координационния механизъм към МС. Зам.-премиерът постави акцент върху дейността на МВР, създало перфектна организация в рамките на неговите правомощия, както и на работата на Министерството на външните работи, благодарение на което бяха организирани изборните секции в чужбина.

По отношение на междуведомствения координационен механизъм, който включва дейността на МвНР, прокуратурата, ДАНС, Янев отбеляза, че механизмът заработи перфектно преди и по време на изборите. По думите му е постигната целта, за която е създаден Координационния механизъм, а именно - провеждането на изборите по такъв начин, че да не се създават съмнения за манипулация, нечестност, неравнопоставеност и всичко останало. Премахнати бяха съмнения за нечестност и съмнения, каза Янев.

Той благодари на хората от институциите, ангажирани с организацията на изборите, както и на ЦИК за добре свършената работа.

Заместник министър-председателят обърна внимание на т.нар. механизъм за координация на изборния процес между медиите и политически партии. "Пресцентърът в БТА изглеждаше недостатъчно посетен и недостатъчно използван за функцията, за която беше създаден. Там има наслагване на исторически предпоставки, че така е било в годините. Но сега партиите предпочитат да дават пресконференции в собствените си централи", каза Янев.

По думите му, бъдещото правителство ще прецени дали има смисъл от съществуването на пресцентър, който да позволява събирането на партиите в деня на изборите предвид факта, че отчитайки ниската посещаемост, вероятно биха могли да се спестят пари за неговото създаване, а тази функция може да се изпълнява от централите на партиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненски села с влошени показатели на водата
Варненски села с влошени показатели на водата
Марин льо Пен е обвинена в плагиатство
Марин льо Пен е обвинена в плагиатство