НОВИНИ

Стефан Янев пое поста военен министър

С обещание да не допусне стресови ситуации в системата на отбраната Стефан Янев пое поста военен министър. Янев е и вицепремиер с ресор вътрешен ред и сигурност. В правосъдието досегашният министър предаде на наследничката си Мария Павлова ключа от сейфа с държавния печат, който се полага върху всички приети закони в страната. В МВР, ведомството, което трябва да гарантира прозрачността на предсрочните избори Пламен Узунов пое поста заедно с папка с приоритети.

bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 27.01.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

С думите: "Добре дошли у дома си", Николай Ненчев посрещна в Министерството на отбраната своя приемник. Новият министър Стефан Янев увери, че ще работи с добронамереност, прозрачност и справедливост.

Стефан Янев, служебен вицепремиер и министър на отбраната: "На първо място аз и моят екип ще се стремим да не създаваме предпоставки за някакъв вид стресове в системата, да продължим това, което е правено по обичайния ред с особено внимание на бойната подготовка."
Николай Ненчев: "Аз се запознах и с неговата биография, и всичко онова, което чух от неговите колеги, бяха само положителни отзиви."

В правосъдното министерство Екатерина Захариева призова служебния министър Мария Павлова за приемственост при продължаване на съдебната реформа и изпълнение на препоръките от Брюксел.

Екатерина Захариева, бивш министър на правосъдието: "Нещо, което съм пожелавала на всички, наистина да не се приемате на сериозно.
Мария Павлова, служебен министър на правосъдието: "С оглед кратките срокове на живот на едно служебно правителство не знам доколко и в каква степен ще може да се изпълнят кой знае какви големи цели. Считам, че ние трябва да имаме напълно реални и постижими цели.

Пламен Узунов пое поста вътрешен министър от Румяна Бъчварова. През 2015 след назначена от нея проверка той подаде оставка като шеф на пловдивската полиция.

Румяна Бъчварова, бивш министър на вътрешните работи: "Символично няма никакво досие в тая папка, има работни материали, ще ги обсъдим след малко, защото работата наистина не е малко."
Пламен Узунов, служебен министър на вътрешните работи: "Искам да ви подаря този букет и да ви кажа, че за мен е огромна чест и отговорност да поема поста министър на вътрешните работи от вас."

Узунов оглавява министерството, което ще има най-голяма отговорност при организацията на предсрочните избори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бездомни мръзнат по улиците на Самоков
Бездомни мръзнат по улиците на Самоков
Даниел Митов предаде поста външен министър на Ради Найденов
Даниел Митов предаде поста външен министър на Ради Найденов