НОВИНИ

Стефан Янев: Трябва да се построят още 70 км ограда по българо-турската граница

Още 70 километра от оградата по българо-турската граница остават да бъдат построени. Това стана ясно от отчета на служебния вицепремиер и служебен министър на отбраната Стефан Янев. Заедно със служебния вътрешен министър Пламен Узунов двамата отговаряха на въпроси на депутати в Народното събрание, свързани със защитата на националната сигурност. Янев коментира, че ефективността на оградата не дава 100% гаранция срещу мигрантския натиск. По думите му той е намалял в сравнение с миналата година.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:45, 03.05.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

294 са задържаните мигранти на българо-турската граница от 1 януари до 20 април 2017 година - обяви служебния вицепремиер Стефан Янев по време на изслушването му днес в парламента, като по думите му това е 80 на сто намаление в сравнение със същия период на миналата година.

Според Янев няма 100% гаранция, че мигрантския натиск може да бъде спрян от все още строящата се ограда, за която служебният вицепремиер представи актуални данни.

Стефан Янев - служебен вицепремиер и служебен министър на отбраната: Към март 2017 година са изградени общо 133 км от временното възпрепятстващо съоръжение, от които 50 км 468 м са от тип А - двуредово, 82 км и 500 м - едноредово и за доизграждане остават 70 км и 800 м от съоръжението, за които има сключени договори и е осигурено финансиране.

Освен за охраната по българо-турската граница двамата силови служебни министри отчетоха в края на мандата си и данни за кадровата политика в двете ведомства, пътно-транспортните произшествия и телефонните измами.

Пламен Узунов - служебен министър на вътрешните работи: На тел. 112 за 2016 г. са подадени общо 14 028 сигнала, свързани с телефонни измами. Направихме структурна промяна и в Главна дирекция "Национална полиция" създадохме специализирано звено, което да противодейства на този вид престъпления.

Служебният вътрешен министър отчете и че тежките катастрофи са намалели с около 15 на сто в сравнение с миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подлез ще свързва квартал „Грамада” с останалата част на Благоевград
Подлез ще свързва квартал „Грамада” с останалата част на Благоевград
България иска промени в поетите от Газпром ангажименти към ЕК
България иска промени в поетите от "Газпром" ангажименти към ЕК