НОВИНИ

Стефан Янев: Няма заплаха от ученията на НАТО в Черно море

НАТО си провежда планови учения в Черно море, които са предварително планирани, няма никаква политика в това, каза вицепремиерът по вътрешен ред и сигурност Стефан Янев.Решението на България и другите държави да участват във военните учения се взима от съответните държави, т.е. от щабовете и няма никаква опасност от тези учения, допълни той.

bnt avatar logo
от БНТ
21:22, 24.02.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Янев уточни, че това е нормална бойна подготовка, в международен и национален план.

Стефан Янев, вицепремиер по вътрешен ред и сигурност: Има си календар на ученията и страните си преценяват къде са им възможностите и в кои учения могат да участват. Тук няма никаква политика, това е рутинна дейност. Подписах рутинен документ на 16 февруари, документ за двустранното сътрудничество, подготвен предварително.

Стефан Янев уточни, че няма заплаха от ученията на НАТО в Черно море.

Стефан Янев, вицепремиер по вътрешен ред и сигурност: Няма заплаха от тези рутинни учения. Дори не се и усещат. Не виждам опасност или елемент на заплаха за нормалния живот на хората, които живеят близо до морето.

Според него НАТО ни е необходимо, защото компенсира възможностите, които ние нямаме.

Вицепремиерът коментира и уволненията.

Стефан Янев, вицепремиер по вътрешен ред и сигурност: Служебното правителство не е в режим на постоянно уволнение, не мисля, че има списък с хора, които да бъдат освободени, ако се намерят още причини за нередности и не добре свършена работа, ще има още уволнени. Но няма план за уволнения. Важното е да има принципи и справедливост, ако се търси, ще бъде намерена, особено в управленските решения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дърводелецът Иван и българската история
Дърводелецът Иван и българската история
Държавата отпуска първите милиони за „Пловдив 2019”
Държавата отпуска първите милиони за „Пловдив 2019”