Необходимо е акциите на ПФК "Левски" да бъдат в ръцете на привържениците или те да имат блокираща квота при вземането на решения. По този начин няма да има задкулисие в управлението на клуба. Това заяви председателят на Националния клуб на привържениците на ФК "Левски" Степан Хиндлиян в Сутрешния блок на БНТ.

Не сме ние хората, които да вземаме решения за собствеността, но ако акциите на клуба бъдат в привържениците, тогава може да задавате въпроси, обясни Хиндлиян.

Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на ФК "Левски": Ако собствеността на клуба бъде в ръцете на привържениците или те имат блокираща квота при вземането на решения, това би дало категорични гаранции, че ще има прозрачно управление, ще се знае какво се случва и няма да има задкулисие.

Това обаче не значи, че феновете ще отпускат средства. Този, който дава парите може да е рекламен спонсор чрез рекламни договори, а решенията ще се взимат от Управителен съвет с професионален екип, категоричен е Хиндлиян.

По думите му, се наблюдава сериозна активизация по отношение наливането на средства за клуба, които са крайно необходими за погасяване на вноската към НАП до края на месеца.

Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на ФК "Левски": Само 24 часа след пускането на банковата сметка за дарения са събрани над 88 000 лв.
Павел Колев: Не знам дали "Левски" ще изкара сезона

Павел Колев: Не знам дали "Левски" ще изкара сезона

Нямам отговор на този етап дали Левски ще изкара сезона, бъдещето към днешна дата не изглежда розово, това заяви изпълнителният директор на "Левски" П...

Само 790 човека обаче са дарителите, което категорично не отговаря на потенциала, който общността има. Сега въпросът е тази вълна да бъде увеличена, да се търсят способи за улесняване дарението на средства, категоричен е Хиндлиян.

Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на ФК "Левски": Ние сме на мнение, че при такава активизация и пълен стадион утре и в следващите няколко мача, рекламодателите сами ще ни потърсят.

Футболът е в такива условия, че без средства от генерални спонсори е много трудно, допълни Хиндлиян.

Председателят на "Сини Сърца": Не е вярно, че Божков е вкарал "Левски" в дългове

Председателят на "Сини Сърца": Не е вярно, че Божков е вкарал "Левски" в дългове

Какво е бъдещето на "Левски" и как може да бъде спасен синият клуб от финансовата криза - гост по темата в Сутрешния блок на БНТ беше Илия Христов, пр...

Той коментира офертата на голяма компания за залози да придобие собствеността на клуба срещу 8,5 млн. евро.

Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на ФК "Левски": Това предложение е нереалистично, тъй като собствеността на клуба се намира в "Нове Холдинг" и фирмите на Васил Божков, и ние знаем какви са неговите взаимоотношения с компанията, които предлага тези пари.

Видяхмче, че г-н Божков, с цялата финансова мощ с която разполага, пак не беше способен да управлява клуба повече от година. Така че, този модел не е дългосрочен и дестабилизира големите клубове, заяви още председателят на фенклуба на привръжениците на "Левски".

Вижте целия разговор във видеото!

Фенове на "Левски" се срещнаха с премиера Борисов

Фенове на "Левски" се срещнаха с премиера Борисов

Днес премиерът Борисов се срещна с фенове на футболния клуб "Левски". До срещата се стигна, след като собственикът на клуба Васил Божков обвърза бъдещ...